Skip to main content

Opleidingschecklist

Voordat u start met de opleiding tot radiotherapeut, moeten er een aantal zaken geregeld worden. Let hierbij ook op de verwerkingstijd van de verschillende instanties, hierdoor kunnen de inschrijvingen een aantal weken in beslag nemen.

Verplicht, vóór aanvang van de opleiding:

  • BIG-registratie:
    Het afhandelen van de aanvraag kan maximaal 8 weken duren. Als u aangeeft dat het spoed heeft in verband met een opleidingsplaats, kan het vaak binnen een aantal werkdagen.
  • Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS):
    Voordat u een medische vervolgopleiding gaat volgen, moet u zich als arts-assistent in opleiding inschrijven in het opleidingsregister van de RGS. Deze commissie controleert of de opleiding wel verloopt zoals dat volgens het landelijke opleidingsplan en de regelgeving zou moeten. Bij de inschrijving moet dan ook een duidelijk opleidingsplan, getekend door de opleider, ingediend worden.

Verplicht lidmaatschap, zo spoedig mogelijk na aanvang van de opleiding:

  • Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO):
    Dit is de beroepsvereniging voor professionals werkzaam in de radiotherapie en heeft als doel het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de radiotherapie in Nederland. De NVRO organiseert o.a. landelijke symposia, cursussen en onderwijsdagen.

Sterk aan te bevelen lidmaatschap:

Handige links: